Гости от Арабските емирства очакват в Банско за празниците. Това обяви

...
Гости от Арабските емирства очакват в Банско за празниците. Това обяви
Коментари Харесай

В Банско се готвят да посрещнат гости от Арабските емирства

Гости от Арабските емирства чакат в Банско за празниците. Това разгласи за TravelNews Кхалед Елбатанони, общоприет управител на туроператора “Ориндж тур ”. Групи се чакат от Египет, Обединените арабски емирства и Катар. Някои от тях ще отседнат и в София за празниците. Гостите търсят първокласни, висококатегорийни хотели и услуги, а също и СПА центрове, изясни Елбатанони.

Според него в случай че не бъдат въведени някакви ограничавания за пътувания през зимния сезон, може да има много визити на арабски туристи в Банско от Египет, ОАЕ и Катар. „ Интересът към ски курорта е доста огромен, тъй като предлага история, хубави механи и заведения за хранене с вкусна храна и положителни хотели “, сподели Кхалед Елбатанони. Директните полети от Дубай до София с Fly Dubai и Wizz Air в допълнение улесняват пътуванията и избора на България. Същото се отнася и от Доха (Катар), от където има постоянни полети на „ Катар Еъруейз “ до столицата ни.

До момента през есенния сезон са идвали самостоятелни групи в София и на обиколни турове в България. Туристи са дошли от ОАЕ, Египет, Йордания, Ирак, Катар и други През лятото са предпочитали Слънчев бряг, Банско за хладина и София.

Кхалед Елбатанони чака през идната година огромен интерес към България по отношение на направени рекламни акции в ОАЕ, Катар, Египет, Саудитска Арабия, Алжир, Ирак, Иран и други страни. „ През последните месеци идваха доста известни влогъри и публицисти от ОАЕ, Египет, Катар в България, с цел да се осведомен със страната като нова дестинация за тях в Европа. Вследствие на напъните ни, сега има огромен интерес “, сподели изясни той.

„ Ориндж тур “ обичайно работят на арабските пазари. Преди пандемията са посрещали групи за културно-исторически туризъм и обиколки на България. Посещават София, Рилски манастир, Стобските пирамиди, Пловдив, Велико Търново и други Групи са идвали на морето в Слънчев бряг и Златни пясъци. През 2019 година са осъществили два чартъра с туристи от Египет през лятото. Компанията целогодишно е посрещала гости от Алжир и ОАЕ. Общо са идвали над 1200 туристи от арабските страни на година преди пандемията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР